Haber

Malatya’da mevsimlik tarım işçileri kayısı hasadında çalışıyor

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Malatya’da mevsimlik tarım işçileri kayısı işçiliğini sürdürüyor.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) tescilli işi ve kentteki birçok ailenin geçim kaynağı olan Malatya kayısısında hasat devam ediyor. Haziran ayında başlayan ve Ağustos ayı sonunda tamamlanması beklenen kayısı hasadında çevre illerden yaklaşık 20 bin mevsimlik tarım işçisi de çalışıyor. Kayısı bahçelerinde günün ilk ışıklarıyla toplanan eserler, kükürtleme çalışmalarından sonra güneşte kurutulur ve çekirdekten ayrıştırılmasının tamamlanmasıyla ihracat öncesi son halini alır. Aile ekonomisine katkı sağlamak için Şanlıurfa’dan kayısı hasadında çalışmak üzere Malatya’ya geldiklerini belirten mevsimlik tarım işçileri, burada çalıştıktan sonra fındık hasadı için Karadeniz’e geçeceklerini söylediler.

Kayısı üreticisi Erdoğan Gülpınar, tarımsal don ve dolu nedeniyle beklenen verimi alamadıklarını belirterek, “Bu yıl Malatya’da yaşanan birçok afet, dolu ve don nedeniyle kayısılarda da hasar meydana geldi, beklediğimiz verimi alamadık. Hasadı tamamladık.Patik yapıyoruz.Şanlıurfalı yaklaşık 20 tarım işçisi çalışanlarımızda çalışıyor.Mutluyuz. Ovalık kesimlerde rakımı yüksek olan bölgelerde ise hasat devam ederken, sürgü işlemleri tamamlanmak üzere” – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu