Yaşam

İftar menüleri 2023: 27. gün iftar menüsü

Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. Bayrama sayılı günler kala son iftar sofralarımızı da bire bir heyecanla kurmaya devam ediyoruz.

Ramazan ayının yirmi yedinci gününde iftar menümüz için tam zamanında sofralarımıza konuk edeceğimiz sebze çorbasıyla şifalı bir başlangıç ​​yapıyoruz. Hemen ardından annemizin klasiği olan tencere yemeği ve soslu yalancı mantı olduğuna inandıran böreğin tanımıyla devam ediyoruz. İftar menümüzü sonlandırırken son zamanların en trend tatlısı ile kapatıyoruz.

İşte yirmi yedinci gün iftar menümüz…

27. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Pirpirim aşısı,
  • sulu patates,
  • Kızarmış kıymalı börekler,
  • sufle tatlısı

PİRPİRİM AŞISI



Pirpirim namı diğer semizotu. Antep yöresinden sofralarımıza gelen bu çorba için yılın tam zamanı! Semizotu henüz tezgahlarda yerini almaya başlamışken, havalar biraz serinken şifalı bir semizotu çorbasına kim hayır diyebilir ki?

Antep mutfağından: Pirpirim aşı tarifi

SULU PATATES TABAĞI



Bir anne klasiği olan sulu patates yemeği çok sevilen bir tanımdır. Sadeliği size hitap etmiyorsa tavuk, köfte veya kıyma ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Anne klasiği: Sulu Patates Tarifi

FARELİ TAVA BÖREĞİ



Patates yemeğinin yanına hızlıca hazırlayabileceğiniz tavada börek tarifi ile geldik. Ancak bu, kolay bir hamur işi olmaktan çok, sosla servis edildiğinde bir ravioli’nin ruh eşi gibidir. Mantı zahmetine girmeden mantı yemekten daha güzel ne olabilir ki?

Yanlış Mantı: Tavada etli börek tarifi

SUFLE



Sufle; Çikolata isteğinizi kökten kesecek, her kaşıkta bir tane daha isteyeceğiniz bir tatlı tanımı. Bu tanım ile dakikalar içinde bu ulaşılmaz lezzeti yapacak ve müptelası olacaksınız.

7 dakikada: sufle tarifi

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu